RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 294. Peste 100 de agenți Hamas, uciși în operațiunile israeliene din Khan Younis

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 294. Peste 100 de agenți Hamas, uciși în operațiunile israeliene din Khan Younis
Sursa foto: Profimedia images
Publicat: 26/07/2024, 08:11
Actualizat: 26/07/2024, 11:23
10:48

Peste 100 de agenți Hamas, uciși în operațiunile israeliene din Khan Younis

Peste 100 de agenți teroriști au fost uciși de trupele Diviziei a 98-a în timpul unei noi operațiuni în Khan Younis din sudul Gazei, transmit Forțele Armate ale Israelului (IDF).

Ofensiva din Khan Younis a fost lansată luni, după ce IDF a declarat că a identificat teroriști Hamas care se regrupeau acolo, la trei luni după retragerea IDF din orașul din sudul Gaza.

Ofensiva a avut, de asemenea, scopul de a permite operațiunea de miercuri de recuperare a corpurilor a cinci ostatici uciși.

Forțele israeliene afirmă că dronele aviației israeliene dirijate de Divizia a 98-a au lovit, de asemenea, șapte celule de lansare de mortiere în Khan Younis în ultima zi.

Mai la sud, în Rafah, IDF afirmă că trupele Diviziei 162 au ucis numeroși agenți teroriști și au localizat tuneluri și armament, inclusiv lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune.

Tot în Rafah, armata spune că un atac cu dronă al IAF a ucis doi oameni înarmați reperați de trupele Unității 414 de colectare a informațiilor de luptă.

La scurt timp, un alt agent terorist a fost văzut încercând să ia o armă de la unul dintre bărbații înarmați morți. IDF afirmă că o a doua lovitură l-a ucis pe agentul suplimentar împreună cu un alt bărbat înarmat,potrivit The Times of Israel.

Între timp, avioanele de luptă, elicopterele de luptă și dronele IAF au lovit aproximativ 45 de ținte din Gaza în ultima zi, potrivit armatei.

Țintele au inclus celule de oameni înarmați, tuneluri, clădiri folosite de grupuri teroriste și alte infrastructuri, inclusiv lansatoare de rachete folosite anterior pentru a ataca orașul Beersheba din sud.

08:16

Australia, Canada și Noua Zeelandă lansează un apel comun pentru un acord privind ostaticii și încetarea focului în Gaza

Liderii Australiei, Noii Zeelande și Canadei emit o declarație comună în care solicită o „încetare imediată a focului” în Gaza.

Cei trei își reiterează sprijinul pentru acordul de eliberare a ostaticilor și de încetare a focului propus și aprobat de Israel, prezentat de președintele american Joe Biden la sfârșitul lunii mai, și îndeamnă „toți actorii implicați să dea dovadă de reținere și să detensioneze” după luni de război între Israel și gruparea teroristă Hamas.

„Civilii trebuie să fie protejați și este necesară o creștere susținută a fluxului de asistență în Gaza pentru a face față situației umanitare”, se arată în declarație.

Liderii adaugă că „rămân fără echivoc în condamnarea Hamas”.

08:11

Joe Biden pune presiune pe Netanyahu să finalizeze acordul de încetare a focului în Gaza

Președintele american Joe Biden i-a cerut joi premierului israelian Benjamin Netanyahu să „finalizeze” acordul de încetare a focului în Gaza, a anunțat Casa Albă după întâlnirea celor doi lideri la Washington.

„Președintele Biden a subliniat necesitatea de a umple golurile rămase, de a finaliza acordul cât mai curând posibil, de a aduce ostaticii acasă și de a pune capăt pe termen lung războiului din Gaza”, a indicat sursa citată.

„Este timpul” ca acordul de încetare a focului dintre Israel și Hamas „să fie încheiat”, a declarat, la rândul său, vicepreședinta SUA Kamala Harris, după o întâlnire avută la Washington cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, exprimându-și „îngrijorarea profundă” cu privire la victimele civile.

„Nu putem să ne întoarcem fața de la aceste tragedii. Nu ne putem permite să devenim insensibili la suferință și nu voi tăcea”, a adăugat favorita democraților la președinție, relatează AFP.

La 7 octombrie, comandouri ale Hamas infiltrate din Gaza în sudul Israelului au lansat un atac care a dus la moartea a 1.197 de persoane, în principal civili, potrivit unui bilanț AFP bazat pe date oficiale israeliene. Din cele 251 de persoane răpite atunci, 116 sunt încă reținute în Gaza, dintre care 44 au murit, potrivit armatei.

Ca răspuns, Israelul a lansat o campanie aeriană și apoi terestră împotriva teritoriului sărac și suprapopulat, operațiune care s-a soldat până acum cu 39.145 de morți, în majoritate civili, potrivit datelor Ministerului Sănătății din guvernul condus de Hamas.

Israelul avertizează Franța despre potențiale atacuri teroriste iraniene la Jocurile Olimpice de la Paris

Israelul a avertizat joi Franța cu privire la potențiale amenințări cu „atacuri teroriste” împotriva sportivilor și turiștilor săi din partea unor grupuri susținute de Iran în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, relatează AFP.

„Unii caută să afecteze festivitățile acestui eveniment vesel”, a scris ministrul de externe israelian, Israel Katz, omologului său francez, Stéphane Séjourné, într-o scrisoare datată joi, a cărei copie a fost comunicată media.

„Avem în prezent evaluări ale unor potențiale amenințări din partea unor grupuri teroriste iraniene și ale altor organizații teroriste care intenționează să comită atacuri împotriva membrilor delegației israeliene și a turiștilor israelieni în timpul Jocurilor Olimpice”, se arată în documentul citat.

Franța a implementat un vast sistem de securitate pentru a asigura siguranța Jocurilor Olimpice (26 iulie – 11 august).

Toți sportivii israelieni prezenți la Jocuri, care încep oficial vineri, vor beneficia de securitate personală 24 de ore din 24, asigurată de unități de elită ale poliției și jandarmeriei franceze, atât în interiorul satului olimpic, cât și la fiecare ieșire.

Israelul a acuzat joi Iranul de „terorism digital” menționând că acesta urmărește „să provoace teamă” în rândul delegației israeliene prezente la Jocurile Olimpice de la Paris.

Denis Andrei
Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism mai mult
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din...
Câte milioane de euro va plăti amendă TikTok pentru Călin Georgescu. Europarlamentar: „Nu există politician...
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
Numerologia anului de naștere al lui Călin Georgescu. Ce i-au prezis astrele
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
CSAT a dat verdictul: ,,Au existat atacuri cibernetice”. Cum a influențat TikTok-ul procesul electoral
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
37 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti se deschid traficului joi şi vineri
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
Călin Georgescu a intrat în panică. Decizia care-l blochează: E singura cale!
Cumpărăturile ce nu mai pot fi returnate. Mulți români vor fi afectați
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Obiectivul de a menține creșterea temperaturii anuale sub 1,5 grade Celsius, complet compromis